Категорії: Технології

Як вивести гроші з PayPal – основні способи

З’ясування того, як вивести свої гроші з PayPal, є одним з перших питань, які бентежать кожного нового користувача PayPal. Особливо це цікавить фрілансерів, оскільки практично кожна поважаюча себе біржа фрілансу працює саме через цю платіжну систему.

Якщо у вас є гроші на вашому рахунку PayPal, вам, швидше за все, дуже цікаво знати, як їх можна вивести. Вирішення цього завдання досить просте, але має кілька різних підходів, тому користувачі ПейПал повинні знати про всі ці нюанси заздалегідь.

Сьогодні ми розглянемо процес виведення ваших коштів з балансу PayPal, а також іншу важливу інформацію та кілька корисних порад, які допоможуть вам в цьому.

 

 

Основні способи виведення коштів з PayPal

Існує кілька варіантів переведення в готівку коштів, які Пейпал підтримує в розвинених країнах:

 

Для «нерозвинених» країн існують інші (обхідні, «сірі») шляхи зняття готівки. Хоча Україна належить до розвинутих країн, на сьогоднішній день українські фрілансери можуть покладатися тільки на «обхідні» шляхи.

UPDATE 2023: На сьогоднішній день PayPal в Україні працює повноцінно, і українцям більше не потрібно шукати обхідні шляхи!

Альтернативні способи переведення в готівку коштів PayPal для України:

 

А тепер давайте розглянемо кожен спосіб більш детально.

 

Як мені зняти гроші з PayPal?

Спосіб №1: Банківський переказ; зарахування на пластикову карту

Даний спосіб передбачає, що у вас вже є банківський рахунок в місцевому (або закордонному) банку. Якщо у вас є кредитна, дебетова, передплачена або зарплатна картка – значить, у вас вже є банківський рахунок. Маючи банківський рахунок, ви можете переказати на нього гроші зі свого рахунку PayPal. Зробити це можна через офіційний сайт PayPal, або через офіційний мобільний додаток.

Переказ грошей через сайт здійснюється наступним чином:

  • Ви заходите в свій обліковий запис PayPal і відкриваєте Гаманець (Wallet).
  • Натискаєте кнопку Переказати кошти (Transfer Funds).
  • Вибираєте рахунок, з якого хочете відправити гроші, і прив’язаний банківський рахунок.
  • Вказуєте суму для виводу і натискаєте кнопку Продовжити.
  • Перевіряєте суму і реквізити рахунку, потім підтверджуєте переклад.

 

Якщо ви використовуєте офіційний мобільний додаток PayPal, вам просто потрібно зайти на свій баланс PayPal і натиснути кнопку Зняти гроші (Withdraw Funds).

Переказ грошей на банківський рахунок – це найпопулярніший спосіб зняти гроші зі свого рахунку PayPal. Передбачуваний час обробки платежу: 1 робочий день. Після зарахування переказу ви йдете в банк і знімаєте гроші.

Виведення коштів на пластикову карту в вашому банку – це більш швидкий спосіб зняти гроші зі свого рахунку PayPal. Передбачуваний час обробки платежу: близько 30 хвилин. Після переказу коштів, ви берете свою банківську картку і йдете в банкомат знімати гроші.

ВАЖЛИВО! Всі перекази підлягають перевірці та при виявленні проблем можуть бути забраковані. Переконайтеся, що ім’я, на яке зареєстрований ваш обліковий запис PayPal, збігається з ім’ям у вашому банківському рахунку.

 

Спосіб №2: Дебетова карта PayPal MasterCard

PayPal Debit MasterCard – це найшвидший спосіб зняти гроші зі свого рахунку. Але є одне істотне обмеження – у вас повинен бути відкритий рахунок PayPal Cash Plus (бізнес-аккаунт). А цей рахунок відкривається тільки в США (для американських громадян) і, можливо, ще в Великобританії.

 

Спосіб №3: Отримати чек поштою

Є ще такий спосіб – ви можете запросити чек поштою. Для цього здійсніть наступне:

  • Увійдіть до свого облікового запису PayPal
  • Натисніть Перевести в банк (Transfer to you bank)
  • Вкажіть Запросити чек поштою (Request a check by mail)

 

Цей спосіб найтриваліший за часом виконання, навіть американцям потрібно чекати чеки від 1-го до 2-х тижнів. Щоб отримати чек від Пейпал зі своїми грошима, за межами США будьте готові до більш тривалого часу очікування: аж до 6 тижнів.

ВАЖЛИВО! Врахуйте, що не всі банки переводять у готівку чеки, особливо в Україні.

 

Якщо підвести короткий підсумок – є тільки один, швидкий і ефективний спосіб зняти свої кошти з ПейПал рахунку: переказати гроші на прив’язану банківську карту, а потім навідатися в найближчий банкомат.

 

 

Як зняти гроші з PayPal в Україні?

Якщо коротко – ніяк. Принаймні, на поточний момент (початок 2021 року). Періодично виникають новини (чутки?) про переговори керівництва України з PayPal, але поки справа далі розмов не йде. Якщо ви фрілансер з українським громадянством, перераховані вище «білі» способи вам не підійдуть. Але, як завжди, є обхідні шляхи («сірі» способи).

Альтернативний спосіб №1: Попросити закордонних родичів

Чому родичів, і чому закордонних? Тому, що вам потрібна людина, якій ви довіряєте (можливо, і не родич, а кращий друг). І тому, що в більш розвинених країнах ця людина зможе відкрити рахунок в Пейпал і отримувати на нього перекази. Якщо ви відкриєте рахунок PayPal в Україні, ви не зможете отримувати на нього гроші. «Ігри» з підміною IP нічого не дадуть, рано чи пізно вас попросять підтвердити адресу проживання. І, швидше за все, заблокують ваш аккаунт.

Акаунтом, що зареєстрований з України, ви можете тільки здійснювати операції оплати в мережі Інтернет, через прив’язану картку українського банку.

 

Альтернативний спосіб №2: Скористатися послугами посередників

Даний спосіб більш реалістичний попереднього, але, можливо, більш дорогий. Адже посередникам потрібно не тільки «відбивати» комісію, але й заробляти на цьому бізнесі. Вибір посередників на ринку достатній, і у кожного з них свій відсоток комісійних, а також мінімальні пороги для виведення. У кого-то велика такса, а у кого-то мінімальна. Наприклад, посередник paypal в Україні з мінімальною комісією бере приблизно 10% від отриманої суми переказу.

 

Альтернативний спосіб №3: Прив’язати іншу платіжну систему

Є ще й такий спосіб: ви реєструєтесь на інших платіжних системах (наприклад, Payoneer, Scrill і подібних), там відкриваєте дебетову карту, яку потім прив’язуєте до ПейПал. Все дуже складно і заплутано, але чимало хто так і працює.

 

 

Короткий висновок по темі виведення коштів з PayPal

Вивести гроші зі свого рахунку PayPal нескладно (якщо ви не в Україні). Найбільш швидкий і ефективний спосіб зняти свої кошти з ПейПал рахунку – це зробити переказ коштів на прив’язану банківську карту, а потім сходити до банкомату.

Врахуйте, що існують комісії за проведення операцій, які списує PayPal. Вони різні для різних операцій, і вони різняться в залежності від країни відправника та/або одержувача. Вам варто заздалегідь дізнатися про збори і комісії за необхідні вам послуги.

Також зверніть увагу, що при виведенні коштів в валюті, відмінній від національної, може застосовуватися додаткова комісія за конвертацію валюти. І свою комісію може стягувати банк, банкоматом якого ви користуєтеся.

UPDATE 2023: На сьогоднішній день PayPal в Україні працює повноцінно, і українцям більше не потрібно шукати обхідні шляхи!

 

Share

Останні пости

Авраам Лінкольн

Ми не допоможемо людям, роблячи за них те, що вони могли б зробити самі Авраам… Читати далі

15/03/2024

Як зберігати каву, щоб вона не втрачала смаку і аромату

Смак приготованого напою залежить не тільки від сорту кави, способу та ступеня прожарювання, помелу зерен,… Читати далі

11/03/2024

Габрієль Гарсія Маркес

Вік — це не те, скільки тобі років, а те, — як ти їх відчуваєш… Читати далі

10/03/2024

Короткий опис ліцензій з відкритим вихідним кодом

Якщо ви створюєте програмне забезпечення, яким хочете поділитися, або використовуєте програмний продукт, який хочете модифікувати,… Читати далі

09/03/2024

Ніл Ґейман

Люди думають, що будуть щасливі, якщо переїдуть в інше місце, а потім виявляється: куди б… Читати далі

20/02/2024

Уроки JavaScript — як почати працювати з об’єктами

Об’єкти є однією з найважливіших і найпотужніших функцій JavaScript, і в багатьох вбудованих функціях об’єкти… Читати далі

17/02/2024